Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Αγγελίδης, Άγγελος | - |
dc.contributor.author | Aggelidis, Aggelos | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-12T05:57:35Z | - |
dc.date.available | 2023-04-12T05:57:35Z | - |
dc.date.issued | 2022-12-12 | - |
dc.identifier.uri | https://eleftherostypos.gr/istories/pos-i-ellada-anakalypse-ti-galopoula | - |
dc.identifier.uri | http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528 | - |
dc.description.abstract | "Μία κρύα νύχτα Νοεμβρίου του 1965, τα σερβίτσια είχαν τοποθετηθεί στα τραπέζια του επιβλητικού και ιστορικού εστιατορίου «Κρικέλας» στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένη ήταν όλη η υψηλή κοινωνία της πόλης. Το μενού ήταν λιτό και περιλάμβανε ένα… πτηνό το οποίο είχε ήδη αναδειχθεί σε γαστριμαργικό σύμβολο των Χριστουγέννων και στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η τοποθέτησή της στα τραπέζια - δίπλα στις υπόλοιπες λιχουδιές- προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού. Εκείνο το βράδυ, η γαλοπούλα «συστήθηκε» στους ουρανίσκους των Θεσσαλονικέων ως χριστουγεννιάτικο έδεσμα και σιγά σιγά κατέκτησε την κεντρική θέση στο εορταστικό τραπέζι όλης της Ελλάδας." ~ από την εισαγωγή του άρθρου στην Εφημερίδα. | en_US |
dc.format.extent | 3 σελίδες | en_US |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.publisher | Εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος' | en_US |
dc.rights | Open Access | en_US |
dc.rights | Attribution 4.0 International | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | * |
dc.subject | Αμερικανική Γεωργική Σχολή | en_US |
dc.subject | Γαλοπούλα | en_US |
dc.subject | Θεσσαλονίκη | en_US |
dc.subject | Ωμέγα-3 λιπαρά | en_US |
dc.subject | Καλλίτσης, Θεόδωρος | en_US |
dc.subject | Kallitsis, Theodoros | en_US |
dc.subject | Γιαννακάκης, Στάθης | en_US |
dc.subject | Giannakakis, Stathis | en_US |
dc.subject | Χριστούγεννα | en_US |
dc.subject | Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος | en_US |
dc.subject.lcsh | American Farm School | en_US |
dc.subject.lcsh | Αμερικανική Γεωργική Σχολή | en_US |
dc.subject.lcsh | Turkeys | en_US |
dc.subject.lcsh | Γαλοπούλες | en_US |
dc.subject.lcsh | Christmas | en_US |
dc.subject.lcsh | Χριστούγεννα | el_GR |
dc.subject.lcsh | Tobacco industry | en_US |
dc.subject.lcsh | Καπνοβιομηχανία | el_GR |
dc.subject.lcsh | Food - Nutritional aspects | en_US |
dc.subject.lcsh | Τρόφιμα - Διατροφικές απόψεις | el_GR |
dc.title | Πώς η Ελλάδα 'ανακάλυψε' τη γαλοπούλα | en_US |
dc.type | Other | en_US |
local.description.status | Published | en_US |
Appears in Collections: | Other Publications |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License