Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Title: Πώς η Ελλάδα 'ανακάλυψε' τη γαλοπούλα
Authors: Αγγελίδης, Άγγελος
Aggelidis, Aggelos
Subjects LC: American Farm School
Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Turkeys
Γαλοπούλες
Christmas
Χριστούγεννα
Tobacco industry
Καπνοβιομηχανία
Food - Nutritional aspects
Τρόφιμα - Διατροφικές απόψεις
Keywords: Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Γαλοπούλα
Θεσσαλονίκη
Ωμέγα-3 λιπαρά
Καλλίτσης, Θεόδωρος
Kallitsis, Theodoros
Γιαννακάκης, Στάθης
Giannakakis, Stathis
Χριστούγεννα
Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος
Issue Date: 12-Dec-2022
Publisher: Εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος'
Abstract: "Μία κρύα νύχτα Νοεμβρίου του 1965, τα σερβίτσια είχαν τοποθετηθεί στα τραπέζια του επιβλητικού και ιστορικού εστιατορίου «Κρικέλας» στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένη ήταν όλη η υψηλή κοινωνία της πόλης. Το μενού ήταν λιτό και περιλάμβανε ένα… πτηνό το οποίο είχε ήδη αναδειχθεί σε γαστριμαργικό σύμβολο των Χριστουγέννων και στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η τοποθέτησή της στα τραπέζια - δίπλα στις υπόλοιπες λιχουδιές- προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού. Εκείνο το βράδυ, η γαλοπούλα «συστήθηκε» στους ουρανίσκους των Θεσσαλονικέων ως χριστουγεννιάτικο έδεσμα και σιγά σιγά κατέκτησε την κεντρική θέση στο εορταστικό τραπέζι όλης της Ελλάδας." ~ από την εισαγωγή του άρθρου στην Εφημερίδα.
Length: 3 σελίδες
Type: Other
Publication Status: Published
URI: https://eleftherostypos.gr/istories/pos-i-ellada-anakalypse-ti-galopoula
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Restrictions: Open Access
Attribution 4.0 International
Language: el
Appears in Collections:Other Publications

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons