Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Τίτλος: Πώς η Ελλάδα 'ανακάλυψε' τη γαλοπούλα
Συγγραφείς: Αγγελίδης, Άγγελος
Aggelidis, Aggelos
Θέματα LC: American Farm School
Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Turkeys
Γαλοπούλες
Christmas
Χριστούγεννα
Tobacco industry
Καπνοβιομηχανία
Food - Nutritional aspects
Τρόφιμα - Διατροφικές απόψεις
Λέξεις-Κλειδιά: Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Γαλοπούλα
Θεσσαλονίκη
Ωμέγα-3 λιπαρά
Καλλίτσης, Θεόδωρος
Kallitsis, Theodoros
Γιαννακάκης, Στάθης
Giannakakis, Stathis
Χριστούγεννα
Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος
Ημερομηνία Έκδοσης: 12-Δεκ-2022
Εκδότης: Εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος'
Επιτομή: "Μία κρύα νύχτα Νοεμβρίου του 1965, τα σερβίτσια είχαν τοποθετηθεί στα τραπέζια του επιβλητικού και ιστορικού εστιατορίου «Κρικέλας» στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένη ήταν όλη η υψηλή κοινωνία της πόλης. Το μενού ήταν λιτό και περιλάμβανε ένα… πτηνό το οποίο είχε ήδη αναδειχθεί σε γαστριμαργικό σύμβολο των Χριστουγέννων και στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η τοποθέτησή της στα τραπέζια - δίπλα στις υπόλοιπες λιχουδιές- προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού. Εκείνο το βράδυ, η γαλοπούλα «συστήθηκε» στους ουρανίσκους των Θεσσαλονικέων ως χριστουγεννιάτικο έδεσμα και σιγά σιγά κατέκτησε την κεντρική θέση στο εορταστικό τραπέζι όλης της Ελλάδας." ~ από την εισαγωγή του άρθρου στην Εφημερίδα.
Έκταση: 3 σελίδες
Τύπος: Other
Κατάσταση Δημοσίευσης: Published
URI: https://eleftherostypos.gr/istories/pos-i-ellada-anakalypse-ti-galopoula
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Δικαιώματα: Open Access
Attribution 4.0 International
Γλώσσα: el
Εμφανίζεται στις Συλλογές: Άλλες δημοσιεύσεις

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Δεν υπάρχουν αρχεία που να συσχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons