Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Τίτλος: | Πώς η Ελλάδα 'ανακάλυψε' τη γαλοπούλα |
Συγγραφείς: | Αγγελίδης, Άγγελος Aggelidis, Aggelos |
Θέματα LC: | American Farm School Αμερικανική Γεωργική Σχολή Turkeys Γαλοπούλες Christmas Χριστούγεννα Tobacco industry Καπνοβιομηχανία Food - Nutritional aspects Τρόφιμα - Διατροφικές απόψεις |
Λέξεις-Κλειδιά: | Αμερικανική Γεωργική Σχολή Γαλοπούλα Θεσσαλονίκη Ωμέγα-3 λιπαρά Καλλίτσης, Θεόδωρος Kallitsis, Theodoros Γιαννακάκης, Στάθης Giannakakis, Stathis Χριστούγεννα Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος |
Ημερομηνία Έκδοσης: | 12-Δεκ-2022 |
Εκδότης: | Εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος' |
Επιτομή: | "Μία κρύα νύχτα Νοεμβρίου του 1965, τα σερβίτσια είχαν τοποθετηθεί στα τραπέζια του επιβλητικού και ιστορικού εστιατορίου «Κρικέλας» στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένη ήταν όλη η υψηλή κοινωνία της πόλης. Το μενού ήταν λιτό και περιλάμβανε ένα… πτηνό το οποίο είχε ήδη αναδειχθεί σε γαστριμαργικό σύμβολο των Χριστουγέννων και στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η τοποθέτησή της στα τραπέζια - δίπλα στις υπόλοιπες λιχουδιές- προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού. Εκείνο το βράδυ, η γαλοπούλα «συστήθηκε» στους ουρανίσκους των Θεσσαλονικέων ως χριστουγεννιάτικο έδεσμα και σιγά σιγά κατέκτησε την κεντρική θέση στο εορταστικό τραπέζι όλης της Ελλάδας." ~ από την εισαγωγή του άρθρου στην Εφημερίδα. |
Έκταση: | 3 σελίδες |
Τύπος: | Other |
Κατάσταση Δημοσίευσης: | Published |
URI: | https://eleftherostypos.gr/istories/pos-i-ellada-anakalypse-ti-galopoula http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528 |
Δικαιώματα: | Open Access Attribution 4.0 International |
Γλώσσα: | el |
Εμφανίζεται στις Συλλογές: | Άλλες δημοσιεύσεις |
Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Δεν υπάρχουν αρχεία που να συσχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons