Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528
Title: | Πώς η Ελλάδα 'ανακάλυψε' τη γαλοπούλα |
Authors: | Αγγελίδης, Άγγελος Aggelidis, Aggelos |
Subjects LC: | American Farm School Αμερικανική Γεωργική Σχολή Turkeys Γαλοπούλες Christmas Χριστούγεννα Tobacco industry Καπνοβιομηχανία Food - Nutritional aspects Τρόφιμα - Διατροφικές απόψεις |
Keywords: | Αμερικανική Γεωργική Σχολή Γαλοπούλα Θεσσαλονίκη Ωμέγα-3 λιπαρά Χριστούγεννα Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος |
Issue Date: | 12-Dec-2022 |
Publisher: | Εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος' |
Abstract: | "Μία κρύα νύχτα Νοεμβρίου του 1965, τα σερβίτσια είχαν τοποθετηθεί στα τραπέζια του επιβλητικού και ιστορικού εστιατορίου «Κρικέλας» στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένη ήταν όλη η υψηλή κοινωνία της πόλης. Το μενού ήταν λιτό και περιλάμβανε ένα… πτηνό το οποίο είχε ήδη αναδειχθεί σε γαστριμαργικό σύμβολο των Χριστουγέννων και στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η τοποθέτησή της στα τραπέζια - δίπλα στις υπόλοιπες λιχουδιές- προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού. Εκείνο το βράδυ, η γαλοπούλα «συστήθηκε» στους ουρανίσκους των Θεσσαλονικέων ως χριστουγεννιάτικο έδεσμα και σιγά σιγά κατέκτησε την κεντρική θέση στο εορταστικό τραπέζι όλης της Ελλάδας." ~ από την εισαγωγή του άρθρου στην Εφημερίδα. |
Length: | 3 σελίδες |
Type: | Other |
Publication Status: | Published |
URI: | https://eleftherostypos.gr/istories/pos-i-ellada-anakalypse-ti-galopoula http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/528 |
Restrictions: | Open Access Attribution 4.0 International |
Language: | el |
Appears in Collections: | Other Publications |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License