Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/512
Τίτλος: Interactions of bovine serum albumin with mucin during pH cycling
Συγγραφείς: Lampridis, Dimitrios
Επιβλέποντες: Zinoviadou, Kyriaki
Θέματα LC: Academic theses
Rheology
Food - Composition
Food - Biotechnology
Λέξεις-Κλειδιά: Mucin
Viscosity
Bovine meat
pH values
Physicochemical characteristics
Ημερομηνία Έκδοσης: 1-Σεπ-2022
Εκδότης: Perrotis College
Cardiff Metropolitan University
Επιτομή: The aim of this study was to characterize the diverse molecular interactions in a model system consisting of mucin which is the main viscosity enhancer of biological fluids, and BSA in a pH range of 5-9 and in various ratios of 10:0, 8:2, 6:4, 5:5, 4:6, 2:8, 0:10 of the 2 components. The mixture of mucin and BSA in a ratio of 8:2 (w/w) under acidic pH 5 led to form visible aggregates explaining also the separation of the 2 phases. At pH values of 7 and 9 the mucin redissolved due to the existence of electrostatic interactions. The viscosity of the mixtures decreased with increasing shear rate regardless of the pH value and the ratio of the 2 components in the mixture. The findings of this study highlighted the importance of understanding the physicochemical basis of the food system followed in special diets and the importance of regulating the functionality of these food systems.
Περιγραφή: Includes bibliographical references, illustrations, and graphs.
MSc in New Food Product and Business Development
Έκταση: 39 pages
Τύπος: Thesis
Κατάσταση Δημοσίευσης: Not published
URI: http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/512
https://librarycatalog.afs.edu.gr/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=26950
Αποθετήριο: HUB
Δικαιώματα: All rights reserved
Attribution-NonCommercial 4.0 International
Γλώσσα: en
Εμφανίζεται στις Συλλογές: Διπλωματικές εργασίες

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Δεν υπάρχουν αρχεία που να συσχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons