Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/429
Τίτλος: | Export success factors for table olives: the perception of Greek exporting firms |
Συγγραφείς: | Gjekanovikj, Angela Bizmpiroulas, Athanasios Rotsios, Konstantinos |
Θέματα LC: | Exports - Greece Olive |
Λέξεις-Κλειδιά: | Food Exports Success factors Greece Olives |
Ημερομηνία Έκδοσης: | 2015 |
Εκδότης: | Elsevier / ScienceDirect |
Επιτομή: | Greece has a long tradition as a producer of table olives and is the second largest producer and exporter of edible olives in the European Union. The current economic crisis in combination with the local market’ small size has forced Greek companies to expand to international markets the past few years. The aim of this research paper is to examine the perceptions of Greek table olive exporters, regarding export success factors. The qualitative research method was used and 7 interviews were conducted with well-established table olive exporters. The interviews are structured and in the first part the exporters’ profile is examined (export experience, size, quantities exported, trade partners’ characteristics). In the second part their perception regarding product's properties (taste, aroma, etc.). The last section examines the table olive exporters’ perception of the market trends (consumption patterns, market segments, etc.). |
Περιγραφή: | Presented at the 7th International Conference, The Economies of Balkan and Eastern Europe Countries in the changed world, EBEEC 2015, May 8-10, 2015. |
Έκταση: | 11 pages |
Τύπος: | Journal Article |
Συσχέτιση (Μέρος του): | Procedia Economics and Finance journal |
Κατάσταση Δημοσίευσης: | Published |
URI: | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212567115017402 http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/429 |
Αναφορά: | Gjekanovikj, A, Bizmpiroulas, A, & Rotsios, K 2015, 'Export success factors for table olives: the perception of Greek exporting firms', Procedia Economics and Finance, vol. 33, pp. 584-594, Available at: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212567115017402. |
Αποθετήριο: | DAPL |
Δικαιώματα: | Open Access Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
Γλώσσα: | en_US |
Εμφανίζεται στις Συλλογές: | Άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά |
Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
Rotsios-Bizmpiroulas_Export-success-factors-for-table-olives_2015.pdf | 841.6 kB | Adobe PDF | Προβολή/Ανοιγμα |
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons