Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/429
Τίτλος: Export success factors for table olives: the perception of Greek exporting firms
Συγγραφείς: Gjekanovikj, Angela
Bizmpiroulas, Athanasios
Rotsios, Konstantinos
Θέματα LC: Exports - Greece
Olive
Λέξεις-Κλειδιά: Food
Exports
Success factors
Greece
Olives
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Εκδότης: Elsevier / ScienceDirect
Επιτομή: Greece has a long tradition as a producer of table olives and is the second largest producer and exporter of edible olives in the European Union. The current economic crisis in combination with the local market’ small size has forced Greek companies to expand to international markets the past few years. The aim of this research paper is to examine the perceptions of Greek table olive exporters, regarding export success factors. The qualitative research method was used and 7 interviews were conducted with well-established table olive exporters. The interviews are structured and in the first part the exporters’ profile is examined (export experience, size, quantities exported, trade partners’ characteristics). In the second part their perception regarding product's properties (taste, aroma, etc.). The last section examines the table olive exporters’ perception of the market trends (consumption patterns, market segments, etc.).
Περιγραφή: Presented at the 7th International Conference, The Economies of Balkan and Eastern Europe Countries in the changed world, EBEEC 2015, May 8-10, 2015.
Έκταση: 11 pages
Τύπος: Journal Article
Συσχέτιση (Μέρος του): Procedia Economics and Finance journal
Κατάσταση Δημοσίευσης: Published
URI: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212567115017402
http://repository.afs.edu.gr/handle/6000/429
Αναφορά: Gjekanovikj, A, Bizmpiroulas, A, & Rotsios, K 2015, 'Export success factors for table olives: the perception of Greek exporting firms', Procedia Economics and Finance, vol. 33, pp. 584-594, Available at: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212567115017402.
Αποθετήριο: DAPL
Δικαιώματα: Open Access
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Γλώσσα: en_US
Εμφανίζεται στις Συλλογές: Άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Rotsios-Bizmpiroulas_Export-success-factors-for-table-olives_2015.pdf841.6 kBAdobe PDFThumbnail
Προβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons